Zamieszczone przez djczas
Słaby nawiew , Parujące szyby POMOCY !
Zwiń
X
-
Słaby nawiew , Parujące szyby POMOCY !
Po załączeniu klimatronika i włączeniu nawiew na maxa .. słychac jak wentylator się zalacza i bardzo intesywnie pracuje .. ale co mi z tego jeżeli powietrze w ogóle nie wychodzi kanałami nie dmucha nie wiadomo czy coś tam się zapchało .. gdzie to powietrze zostaje . Szyby strasznie parują .. Próbowałem różnych kombinacji na climatroniku ale nic nie dmucha .. Pomocy !!
-
-
michalek2123, A może masz filtr odwrotnie założony . Wyjmij go i spróbuj bez filtra. :idea:.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
michalek2123, Dobrze. Jak zdejmiesz schowek to włącz nawiew może będzie słychać gdzie to uchodzi.
[ Dodano: Nie 12 Wrz, 10 08:51 ]
Zamieszczone przez tom2212wystarczy ze zdejmiesz schowek i juz cos powinienes zobaczyc.
Komentarz
-
-
wczoraj to rozebrałem .. zrobiłem tak jak radzicie .. oglądałem tam co jest nad wiatrakiem
i są jakieś klapki .. i sprawdzałem czy się zamykają lub otwierają jak przycisne na obieg zamknięty .. okazało się że robi coś tam pyk pyk .. a klapki stoja .. nie wiem a powietrze nie dochodzi..
[ Dodano: Nie 12 Wrz, 10 09:03 ]
Nie słychac zeby gdzieś uciekało myślę że to gdzieś się dalej blokuje..
chyba że ucieka na zewnątrz. przez te niesprawne klapki?
Komentarz
-
-
michalek2123, U mnie przy manualnej klimie jak zdejmiesz filtr to widać wiatrak..
Komentarz
-
-
Ja tak żeby nie zakładać nowego tematu tylko spytam czy jakiś posiadacz O2 ( wersja jak moja najlepiej, napisane w profilu ) ma tak słaby nawiew, że po prostu słychać go, ale daje tyle co nic? Chodzi mi o nawiew na szyby.. Włączam go na maks i nic.. słyszę, że pracuje, ale efektu nie widać. Włączam klimę i.. dosłownie parę sekund i odparowane. Niestety nie widzi mi się prowadzenie z włączoną klimą, bo po pierwsze boli mnie trochę głowa jak jest za długo, po drugie obciąża mi silnik za bardzo ( przecież ja wtedy ledwo wyprzedzam, więc jak mam zamiar to zrobić to ją wyłączam ) no i parę innych powodów. Czy każda skoda tak ma, czy po prostu u mnie z nawiewem jest coś nie tak?
pzdr.
Komentarz
-
-
krz, Sprawdź filtr kabinowy. Jak jest mokry bądź brudny to niezależnie od modelu możesz mieć parowanie szyb..
Komentarz
-
-
Pytanko.
Od jakiegoś czasu wydaje mi się że słabiej wieje nawiew (czasami to nawet przestaje i tylko coś buczy). W ciągu dnia sprawdzę czy są błędy. Zauważyłem, że jak odsunę szybę albo otworzę szyber lub drzwi to nawiew automatycznie wieje mocniej - jaki to ma związek?
Aha i jedna szczotka na wirniku jest już bardzo krótka. Mam climatronik.
[ Dodano: Czw 23 Wrz, 10 13:06 ]
Sprawdziłem - nie ma żadnego błędu.
Natomiast kiedyś pojawił mi się błąd
01274 Air Low Flap Posiitioning Motor (V71)
37-00 - Faulty
Czy to ma coś wspólnego z siłą nawiewu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krztak tylko jeszcze dopytam apropo nawiewu.. jak nastawiam na maks to piszczy strasznie, czy wie ktoś czym to jest spowodowane? Filtr do wymiany czy co?ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
Komentarz